Vad betyder ett namn?

  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Vi alla älskar att höra någon säga vårt namn, det är något som gör oss unika i en grupp av människor. Så varför är det så svårt att komma ihåg ett namn?
Att komma ihåg namn är viktigt. Folk mår bra av att höra deras namn och dem ger dig mer uppmärksamhet ifall du använder deras namn. Studier visar på att när vi hör vårt namn aktiveras vår hjärna och vi blir mer uppmärksamma, även när det uttalas i ett bullrigt rum. Du kanske märker att framgångsrika barer och restauranger använder gästernas namn flitigt, till och med personliga aspekter som de delar gemensamt.

Detta är inte av slumpen – personalen skapar känslan av att detta ställe är hemtrevligt och att vi bryr oss om våra gäster. Vi mår bättre när människor kommer ihåg oss (och osynliga när de inte gör det).


Så nästa gång du serverar en gäst försök att komma ihåg deras namn och använda det; indirekt kommunicerar du med den personen är viktig nog för att bli ihågkommen. Du kommer nu alltid att vara associerad i den persons minne som den som tog sig tid att komma ihåg vem han/hon var och de kommer att uppleva en mycket mer välkomnande plats som de kommer att rekommendera sina vänner till.

Hur ofta kommer du ihåg ett namn?
Kommentera nedan.

Lämna ett svar